tisdag 23 oktober 2012

Festival i Trang fredag kväll





Nu är Marie, Ossian och jag i Thailand igen. Härligt!
I fredags, direkt efter skolan, tog vi en minibuss till Trang. Där pågår den årliga vegetariska festivalen. Från hotellet tog vi en tuk-tuk till det kinesiska  buddhistiska tempelområdet. Det är nämligen en kinesisk tradition från början. De flesta människorna i Trang bar vita kläder för att visa att de endast äter vegetarisk mat så länge festivalen pågår. Och vi som hade ljusa kläder på oss fick gå in i templet. Ossian fick inte komma med in, han bar en svart t-shirt. Med tända rökelsepinnar i högerhanden gick vi runt till nio olika stationer och bugade oss. Vi lämnade ett visst antal av våra rökelsepinnar varje gång. Vid varje station stod det folk som hjälpte oss tillrätta och visade vart vi skulle gå. Vid ett tillfälle var röken så intensiv inne i templet, att ögonen rann och jag hade svårt att se. 


De här barnen får representera alla de glada
 och vänliga thailändare som vi alltid möter.
I väntan på nästa evenemang  så passade vi på att smaka på maten och titta på alla människor som befann sig på tempelområdet. Vi var också en del av kvällens attraktion. Det fanns inte så många västerlänningar i Trang, särskilt inte blonda små barn. Det var fler familjer från skolan som var där. Vid ett flertal tillfällen kom thailändare som ville bli fotograferade tillsammans med "våra" barn.
Till slut började folk att förbereda sig för att gå på glödande kol. Detta för att bevisa sin starka tro. De gick över en liten trappa  och runt området flera gånger. Där blev de välsignade av mycket hängivna buddhister.
Titta och njut av filmen. Den är ca 8,5 minuter lång.





Nästa blogg kommer att handla om det här! 


1 kommentar:

  1. meeeen så häftig pappa! gryyyymt att du fick in videon också!!! :D jätteroligt att läsa! :) puss /daniela

    SvaraRadera